gyrospin

Gyrospinn

    Levertijd:1-2 werkdagen
  • Beschrijving

Fitness in je huiskamer.

De Gyrospinn is een dynamisch trainingsapparaat ontwikkeld voor sport en revalidatie.

Bij training, bij herstel van blessures en bij reactivering in het kader van revalidatieprocessen vindt de Gyrospinn een praktische toepassing.

De Gyrospinn is een cirkelvormige buis waarin een stalen kogel ronddraait. De combinatie van een beweging (met de hand-, arm- en schouderspieren) en het slingermoment (de stalen kogel in de cirkelvormige buis) verhogen de totale spierbelasting die groter wordt dan het gewicht van de stalen kogel alleen. Door de verhoogde snelheid krijgt de stalen kogel in de buis een extra weerstand, die wordt overgedragen op de spieren die de bewegingen inzetten en tegenhouden (agonisten en antagonisten). Vanuit relatief kleine bewegingsuitslagen ontstaan korte en snelle, zogenaamde isometrische spieraanspanningen. Maar er zijn ook andere trainings- en oefendoelen zoals verbetering van de gewrichtsmobiliteiten, het uithoudingsvermogen, de behendigheid van de motoriek, de bewegingscoördinaties, de lichaamsbalans en het lichaamsevenwicht.

De trainingsmogelijkheden met de Gyrospinn zijn legio. Zo kunt u de Gyrospinn met één hand vastnemen aan het handvat, maar ook aan de cirkelvormige buis. Ook kunt u twee handen vasthouden een de cirkelvormige buis (autostuur-model) of met twee op elkaar geplaatste Gyrospinns oefenen. Voor het oefenen met de Gyrospinn zijn absoluut geen speciale kwaliteiten vereist. Wie een kopje thee kan optillen kan met de Gyrospinn aan de slag. Daarmee is de Gyrospinn geschikt van revalidatie tot en met topsport.

Gyrospin fitness apparaat